Lintusää 24.–26.5.2016: Hyvään muutto- ja harvinaisuussäähän tulee lyhyt katkos

Jarmo Koistisen laatima lintusää Tringan alueelle:
Lämmin putki katkeaa keskiviikkona illalla, mutta hyvään muutto- ja harvinaisuussäähän tulee vain lyhyt katkos. Jo 2–3 vuorokauden ennusteet ovat poikkeuksellisen epävarmoja.
Ti: Heikkoa-kohtalaista idänpuoleista tuulta, verraten selkeää ja hyvä harvinaisuussää varsinkin kaartelumuuttajille, sekä melko hyvä arktikasää.
Ke, vaihtoehto A: Heikkoa pohjoisenpuoleista tuulta, joka illalla voimistuu Suomenlahdella hyvin navakaksi, Selkä- ja Itämerellä jo aamupäivällä, mikä seisauttaa arktisen ja yömuuton (tosin kahlaajat voivat jatkaa ja pudottautua matalalle, näkyville). Aamupuolella on verraten selkeää mutta iltapäivällä lisääntyvää pilvisyyttä sekä kasvava sade- ja ukkoskuurojen mahdollisuus. Aamulla on melko hyvä, mutta sen jälkeen huononeva arktikasää ja yömuutto seisahtuu ke-to yöksi. Vaihtoehto B: Voimakas pohjoisvirtaus alkaa vain läntisillä merialueilla mutta ei ollenkaan Suomenlahdella, kuurosateita on enemmän ja arktikasää pysyy kohtalaisena iltaan asti. Myös yömuutto ja pudotussää on hyvä ke-to yönä.
To: Ennusteet ovat vielä liian epävarmoja.
Viikonlopun arvio: Korkeapaine vahvistuu Pohjois-Suomeen, mistä seuraa Uudellemaalle itäinen lämmin harvinaisuusvirtaus.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin