Lintusää 21.-23.5.: erinomaiset lintusäät jatkuvat

Jarmo Koistisen laatima lintusää Tringan alueelle:
Erinomaiset lintusäät jatkuvat, joskaan idän kuuma putki ei oikein pääsekään Pohjois-Suomeen ja lounaan kuuma putki jää lyhytaikaiseksi. Vähäsateisesta jaksosta voi tulla pitkä.
la: Merellä aamulla kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, joka päivällä kääntyy länteen ja voimistuu navakaksi, heiketen taas illaksi. Enimmäkseen on melko selkeää, mutta iltapäivällä tulee joitakin sadekuuroja lähinnä sisämaassa. Tuuli painaa arktikaa aamupuolella pois Suomen rannikolta, mutta illasta alkaen virtaus on taas hyvä mm. sepelhanhille.
su: Enimmäkseen on kohtalaista lounaan ja lännen välistä tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa sekä hyvä arktika- ja harvinaisuussää etelän ja lounaan tulijoille.
ma: Heikkotuulinen selkeä korkeapaineen selänne, päivällä rannikolla merituulta. Hyvä arktikasää sekä eritoten etelälounaasta saapuva lämmin ylävirtaus suosii harvinaisten yömuuttajien ja hyönteissyöjien runsasta tuloa.
Jatkoarvio: tiistaina on viimeinen lämpimän putken päivä. Iltaan mennessä viileähkö pohjoisenpuoleinen virtaus vaimentaa suotuisan arktika- ja harvinaisuussään.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin