Retki Viikkiin 6.3.

Tringan retkelle Viikkiin oli saapunut 39 retkeläistä + oppaat. Retkellä lähdettiin liikkeelle Gardenian edestä klo 08. Tavoitteena oli havaita joitain ensimmäisiä muuttajia ja vielä paikalla olevia talvehtijoita. Reitti kulki Etu-Viikin peltojen kautta Purolahdelle, Mölylään, Hakalaan, Keinumäelle ja sieltä takaisin Gardeniaan. Koska Fastholman valkopäätiainen ja muut harvinaisuudet oli havaittu jo edellisellä retkellä, ei paikalle tällä kertaa menty.
Lahti oli kokonaan jäässä, joten sulapaikkoja ei ollut. Myös pellot olivat lumiset. Tästä huolimatta neljän uuttukyyhkyn parvi lennähti aivan vierestä ohitse, muuttipa kauempana vielä yksi yksittäinen itään. Pelloilla oli parhaimpana nähtävyytenä kaksi isolepinkäistä. Myöhemmin kolmaskin lepinkäinen löytyi Keinumäeltä. Pellon keskeltä virtaavan ojan varressa ollut yksilö myös lauleskeli, joten harvemmin kuultua laulua päästiin kuulemaan.
Mölylä kalliolta nähtiin ensin kanahaukkapariskunnan lentelyä. Hieman tämän jälkeen koiras lensi nuoren, toisen kalenterivuoden yksilön kanssa lahden päällä. Yksi kanahaukka näkyi samaan aikaan Pihlajamäen talon päällä istuskelemassa, joten samoilta jalansijoilta havaittiin neljä kanahaukkaa. Myös kanahaukan soidinääntä päästiin kuulemaan.
Purolahdella seisoskellessa nähtiin ensin lavalta kyhmyjoutsen tekemässä kunniakierroksen lahden päällä. Myöhemmin tieltä havaittiin samanlainen lento kahden laulujoutsenen suorittamana. Jäinen lahti ei houkutellut jäämään, joten kaikki joutsenet suuntasivat takaisin etelän suuntaan.
Keinumäellä varpuspöllö istuskeli hyvän tovin samalla oksalla tien vieressä kuuden tiklin varoituksista välittämättä. Tätä päästiin ihailemaan putkellakin pidemmän aikaa.
Vaikka muuttajien suuremmat joukot jäivät vielä uupumaan, antoivat molemmat joutsenlajit ja uuttukyyhkyt lupauksia tulevasta keväästä!
Oppaina Hannu Holmström ja allekirjoittanut.
Otso Häärä

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin