Tringan alueen lintusäätiedote 12.–14.10.2015: Kylmänpurkaus päättyy

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Talvisen oloinen pohjoinen kylmänpurkaus päättyy. Hiljalleen tämän viikon aikana alkavat leudommat vastatuulet ja yöpakkaset loppuvat, mikä vähentää muuttoryntäyksiä (esim. joutsenet, varikset, kotkat) ja helpottaa pikkulintuharhailijoiden pysymistä elossa. Kaakkois-Suomessa on vielä kymmeniä tuhansia valkoposkihanhia, joiden lähtöpäivää on vaikea ennustaa. Tundrahanhet lienevät jo menneet jostain Suomen itäpuolelta ja allimuutosta en osaa arvata enää mitään, kun menneellä viikolla ei kovia muuttoja nähtykään (vaikka merellä on jo tuhansia paikallisena).
Ma–ke: Enimmäkseen on heikkoa lännenpuoleista tuulta, pilvisyys vaihtelee puolipilvisestä pilviseen, mutta on poutaa. Jos pilvilautan alaraja on alle 200 m:n korkeudessa se latistaa kaikkia muuttoja, mutta jo 400 m on ihan hyvä useimmille lähtijöille; tosin isoja petolintuja runsas alapilvisyys ei erityisesti houkuta lähtemään. Keskiviikkona on pienehkö heikon vesisateen mahdollisuus lähinnä aamulla, mutta toisaalta iltapäivällä on selkenemisen mahdollisuus.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin