Tringan alueen lintusäätiedote 15.–19.10.2015: Vaikeasti ennustettava alapilvisyys jatkuu

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Alkuviikolla vaikeasti ennustettava alapilvisyys oli odotettua vähäisempää, ja hyvät muutto- ja retki-ilmat jatkuivat. Sama säätyyppi säilyy edelleen. Mielenkiintoista on, kuinka paikallisina merellä on allin ja Kaakkois-Suomessa kutistuvia valkoposkihanhen suurparvia. Koska muuttoa ei juuri nähdä, se tapahtunee pääosaksi yöllä. Vaelluslintujen menoa sää myös suosii; erityisen harvinaista herkkua on tänä syksynä neljän muun tikkalajin kuin käpytikan reipas vaellus tai osittaismuutto.
To–la: Enimmäkseen heikkoa tuulta, torstaina lännen puolelta, perjantaina lännen ja etelän väliltä ja lauantaina lienee hyvin heikkotuulista vaihtelevista suunnista. Pilvisyys vaihtelee ennusteissa lähinnä selkeästä puolipilviseen, mutta ihan pilvisetkin jaksot ovat mahdollisia. Selkeinä aamuina voi sisämaassa olla sumua ja yöpakkasta. Sää on poutainen ja upea linnuille ja retkeilyyn.
Su–ma: Saattaa tulla heikko viileä tuuli pohjoisenpuolelta, mutta poutainen korkeapainevoittoinen säätyyppi jatkuu.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin