Tringan alueen lintusäätiedote 28.-29.9.2015: Pohjoisvirtaus alkaa

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Pohjoisvirtaus alkaa juuri: kurkia, sepelkyyhkyjä, haukkoja ja kotkia muuttaa 2 vuorokautta reippaasti – ja muutti jo tänään, sillä sää oli muutolle paljon parempi kuin edelliset 3 vrk:n ennusteet antoivat. Myös arktisia hanhia ja vesilintuja muuttaa, mutta todennäköisimmin hyvin itäistä, Suomen kaakkoisrajan reittiä.
Ma: Kohtalaista, merellä navakkaa pohjoistuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja pieni kuurojen mahdollisuus. Kovaa kurkien ja sepelkyyhkyjen muuttoa. Se vaimenee, jos pilvilauttoja on liikaa hyvin matalalla. Pikkulintumuutto on myös kovaa sekä yöllä että aamulla, mutta muuton laskeminen maastossa on paljon hankalampaa kuin lievässä vastatuulessa, sillä parvet menevät leveänä rintamana hajallaan ja korkealla rannikolta merelle.
Ti: Kylmä yö ja kovaa rastasmuuttoa, mutta linnut eivät juuri ääntele kuulaassa, hyvässä muuttosäässä, tai ne ovat kuulumattoman korkealla. Heikkoa-kohtalaista pohjoistuulta, joka iltapäivällä kääntyy länteen, ja puolipilvistä-selkeää. Samoja lajeja muuttaa kuin maanantaina, mutta sepelkyyhkyjä ehkä vähemmän ja haukkoja enemmän.
Ke–to, vain arvio sillä 3 vrk:n sääennusteessa on jo aika paljon epävarmuutta. Vähitellen voimistuvaa lounaan ja lännen välistä tuulta, pilvistyvää ja torstaina iltapäivällä mahdollisesti sadetta. Yölämpötila nousee taas, mutta muutto heikkenee, etenkin torstaina.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin