Lintusäätiedote 27.–29.4.2015: Sadetta, sumua ja pudotussäätä

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Kuuma putki jyrää tiistaiksi linjalle Itä-Puola-Baltia-Ääninen, mutta Uudellamaalla se käy vain hetken hipaisemassa. Jotain harvinaisuuksia ja aikaisia muuttajia tietysti tulee, mutta paljon nihkeämmin kuin kunnon tilanteessa. Tiistaina Kaakkois-Virossa on jopa +24 astetta, mutta täällä sellainen jää haaveeksi.
Ma: Heikkoa-kohtalaista tuulta, joka yöllä on lounaasta, kääntyy päivällä etelään ja illalla itään. Yöllä yleisesti sumua ja sumupilveä, joka hälvenee aamun kuluessa. Päivällä uudestaan pilvistyvää ja iltapäivällä-illalla heikon sateen mahdollisuus kasvaa koko ajan. Yöllä on korkealla melko kovaa muuttoa, ja alempana lintujen laskeutuessa sumualueilla pudotussäätä outoihin paikkoihin. Aamulla hyvä muuttosää (paitsi jos on sumua), joka iltaa kohti muuttuu vähän huonommaksi.
Ti: Yöllä ja aamulla kuuman putken kärki koskettaa hetkeksi itäistä Uuttamaata; tuulee enimmäkseen kohtalaisesti idän ja etelän väliltä sekä sataa yleisesti, etenkin lännessä mahdollisesti jopa runsaasti. Aamun kuluessa tuuli heikkenee lännestä alkaen ja kääntyy pohjoiseen. Loppupäivä on enimmäkseen pilvinen ja ajoittain voi sataa. Aamuyöllä tulee kova muuttopurkaus kaukomuuttajia etenkin alueen itäosaan (mm. ensimmäisiä käkiä, kerttusia, kerttuja, taskuja, uunilintuja, rantakanoja).
Ke: Viimeinen kuuma aalto liikkuu Baltiasta Suomen itärajaa hipoen pohjoiseen. Ennuste epätarkka. Yöllä todennäköisesti heikkoa-kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, joka päivällä kääntyy länteen ja ehkä voimistuu merellä navakaksi. Enimmäkseen on pilvistä ja sateista, mahdollisesti runsaastikin sadetta. Heikonpuoleinen muuttosää.
Jatko: Aluksi viileähköä mutta lämpenevää hyvää lounaan ja kaakon välistä muuttovirtausta, jota kuitenkin säärintamien sadealueet latistavat. Venäjällä on laaja kesäilman alue.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin