Lintusäätiedote 15.–17.4.2015: Lähiaikojen muuttonäkymät ovat kehnonlaiset

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Lähiaikojen muuttonäkymät ovat keskimäärin kehnonlaiset melkein jatkuvien vastaisten tuulten takia. Harvinaisuuksia ja aikaisia muuttajia tuovat kuumat putket ovat aina vaan hyvin kaukana Suomesta.
To: Yöllä on hyvä muuttosää rastaille, vesilinnuille sekä kahlaajien ja hyönteissyöjien ensitunnustelijoille. Aamulla heikkoa-kohtalaista lännenpuoleista tuulta, joka iltapäivällä on merellä ajoittain navakkaa. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja aamulla joitakin räntä- ja vesikuuroja, iltapäivällä yleisemmin vesikuuroja. Melko hyvä muuttosää aamulla peipoille ja rautiaisille sekä päivällä haukoille.
Pe–la: Enimmäkseen kohtalaista pohjoistuulta, puolipilvistä-pilvistä ja lähinnä perjantaina ajoittain heikkoja sadekuuroja. Vastatuulen takia ei ole hyvä muuttosää. Itä- ja Selkämerellä pohjoistuuli on pahempi ja estää selvästi Ruotsista tuloa. Toisaalta linnut lentävät vastatuulen takia helposti havaittavina matalalla. Sangen koleat päivät ja kylmät yöt.
Su–ma arvio: Sunnuntaina mahdollisesti pujahtaa luoteesta kaakkoon alueemme yli heikko matalan osakeskus, jolloin pohjoistuuli hellittää tilapäisesti, mutta sateen riski kasvaa. Matalan mentyä ohi voimistuu uudelleen viileä pohjoisvirtaus.

150 150 Risto Nevanlinna
Kirjoita jotakin