Lintusäätiedote 15.–17.4.2015: Lähiaikojen muuttonäkymät ovat kehnonlaiset

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Lähiaikojen muuttonäkymät ovat keskimäärin kehnonlaiset melkein jatkuvien vastaisten tuulten takia. Harvinaisuuksia ja aikaisia muuttajia tuovat kuumat putket ovat aina vaan hyvin kaukana Suomesta.
To: Yöllä on hyvä muuttosää rastaille, vesilinnuille sekä kahlaajien ja hyönteissyöjien ensitunnustelijoille. Aamulla heikkoa-kohtalaista lännenpuoleista tuulta, joka iltapäivällä on merellä ajoittain navakkaa. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja aamulla joitakin räntä- ja vesikuuroja, iltapäivällä yleisemmin vesikuuroja. Melko hyvä muuttosää aamulla peipoille ja rautiaisille sekä päivällä haukoille.
Pe–la: Enimmäkseen kohtalaista pohjoistuulta, puolipilvistä-pilvistä ja lähinnä perjantaina ajoittain heikkoja sadekuuroja. Vastatuulen takia ei ole hyvä muuttosää. Itä- ja Selkämerellä pohjoistuuli on pahempi ja estää selvästi Ruotsista tuloa. Toisaalta linnut lentävät vastatuulen takia helposti havaittavina matalalla. Sangen koleat päivät ja kylmät yöt.
Su–ma arvio: Sunnuntaina mahdollisesti pujahtaa luoteesta kaakkoon alueemme yli heikko matalan osakeskus, jolloin pohjoistuuli hellittää tilapäisesti, mutta sateen riski kasvaa. Matalan mentyä ohi voimistuu uudelleen viileä pohjoisvirtaus.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin