Lintusäätiedote 8-12.4.

Lähipäivien aikana vahva korkeapaine siirtyy Brittein saarilta idemmäs, jolloin koko Keski- ja Etelä-Euroopan alueelle tulee oikein hyvä muuttosää linnuille lähestyä Suomea. Ongelmallisempaa on Pohjolassa: pääsimme eroon koleasta vastatuulijaksosta, mutta muuten hyvää muuttosäätä haittaa yleisesti liian voimakas sivutuuli, mikä estää isot muuttopurkaukset. Myöskään harvinaisuuksien tuloa säätila ei suosi (poislukien läntiset ohittajat kuten sepelrastaat, merisirrit ja valtamerilajit).
ke: Aamun aikana navakaksi, merellä kovaksi voimistuvaa WNW-tuulta, joka pysäyttää muuton melkein kokonaan. Vaihtelevaa pilvisyyttä, illalla selkeää.
to: Aamulla enimmäkseen kohtalaista WNW-tuulta, joka päivällä kääntyy länsilounaaseen ja voimistuu merellä hyvin navakaksi. Enimmäkseen selkeää-puolipilvistä. Tuulen takia vain kohtalainen muuttosää, paras hanhille joutsenille ja vesilinnuille.
pe: Enimmäkseen kohtalaista, merellä ajoittain navakkaa lännenpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä. Muuttosää kuten to.
la-su, arvio: Lauantai näyttää lähiaikojen parhaalta muuttovuorokaudelta. Kohtalainen tuuli kääntyy päivän kuluessa lännestä etelään, on poutaa ja hyvä näkyvyys. La-su iltayönä on kovaa yömuuttoa, mutta su tulee lännestä säärintama sateineen ja kovine tuulinen huonontaen retki- ja muuttosäätä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin