Tringan alueen lintusäätiedote 23.–27.3.2015: Kevät etenee hitaanpuoleisesti

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Tällä viikolla muuttosäätila ei ole kovin hyvä; kevät etenee hitaanpuoleisesti. Viikonloppuna on mahdollisuus muuton vauhdittumiseen, sillä viikon puolessavälissä pitkään kylmästä vastatuulesta kärsineessä Itä-Euroopassa alkaa lämmin kaakkoistuuli levitä pohjoiseen. Melko lämmin kaakkoinen-eteläinen virtaus voisi saapua viikonlopuksi Suomeen västäräkkien kera.
Ma: Kohtalaista, merellä navakkaa-kovaa lounaistuulta, pilvistä ja koko päivän yleisesti räntä- ja vesisadetta. Lämpötila on vähän nollan yläpuolella. Myötätuulesta huolimatta muuttosää on huonohko suttuisen näkyvyyden ja matalien alapilvien sekä liian kovan tuulen takia. Sade sentään puhdistaa kaupunkipölyä.
Ti: Aamulla on kohtalaista, merellä navakkaa WSW-tuulta, joka päivän kuluessa kääntyy luoteeseen. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa sekä kohtuullisen lämmintä. Yöllä ja aamulla on melko hyvä, päivällä kohtalainen muuttosää.
Ke–pe, alustava arvio: Aluksi kohtalaista koillisenpuoleista tuulta, puolipilvistä-selkeää, yöpakkasta ja hieno retkisää, mutta melko huono muuttosää, koska Itämerellä vallitsee navakka koillistuuli. To tuuli kääntyy itään, voimistuu edelleen ja leviää Etelä-Suomeen; muuttosää huononee lisää (muille kuin lokeille), vaikka muuten on poutaa ja selkeääkin.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin