Tringan pihabongaus Fallkullassa 25.1.

Tringan tämänvuotinen pihabongaustapahtuma pidettiin 25.1.2015 klo 10-13 Helsingin Tapanilassa kaupungin nuorisoasiainkeskuksen kotieläintila Fallkullassa.
 
20150125_095434
 
Tapahtuma oli leppoisa niin luonteeltaan kuin sääoloiltaankin. Paikalla oli joukko tringalaisia vastailemassa kävijöiden kysymyksiin. MBS:ltäkin (Matapupu Birding Society) oli Fallkullaan tullut huomattava edustus. Helsingin Sanomissa ollut tapahtuman mainos oli houkutellut paikalle lähiasukkaiden lisäksi kävijöitä kauempaakin. Paikalla kävi bongaustuntien aikana noin 70 ihmistä. Navettakahviota pitäneet nuoret olivat ilahtuneita kahvion suosiosta.
Jaossa oli erinäistä lintumateriaalia niin aikuisille kuin lapsille ja moni vaikutti tyytyväiseltä saadessaan kotilukemiseksi Tiira-lehden, yhteystietojakin jätettiin lisälintupostin toivossa. Pihatarkkailun ohella pidettiin Fallkullan tiluksia kiertävä lintukävely.
 
20150125_113236
 
Erityisen iloinen tapahtumasta taisi olla mies, jolla oli ollut kaukoputki+jalusta kotonaan jo viisi vuotta, mutta hän ei ollut osannut putkea koota tahi käyttää. Mies oli huomannut ilmoituksen lintutapahtumasta ja tuli nyt kyselemään apua, jotta päästä alkuun lintujen havainnoimisessa. Ja löytyihän apu, putki saatiin kasaan ja mies pääsi heti tähyämään kaukolintuja. Todetakseen tosin, että tarttee varmaan hommata parempi putki.
Lämpimät kiitokset kaikille osallistujille ja Fallkullalle, etenkin Maarit Piiraiselle hyvästä yhteistyöstä, järjestelyistä ja tapahtuman mainostamisesta.
Havaitut lintulajit ja määrät: Pulu 2, Käpytikka 1, Talitiainen 5, Sinitiainen 4, Räkättirastas 50, Mustarastas 3, Tilhi 18, Varis 5, Naakka 10, Harakka 3, Varpunen 32 , Pikkuvarpunen 1, Viherpeippo 2, Punatulkku 1
 
Jaana  Sarvala
Retkivastaava

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin