Tringa kartoittaa Nuuksion järviylängön, kartoittajia kaivataan.

Nuuksion ystävät!

Tringan pesimälinnuston kartoitusprojekti on ensi keväänä Nuuksion järviylänkö. Keskeinen osa alueesta on Nuuksion kansallispuisto Ja Luukkaan ulkoilualue. Kartoitusalue näkyy suurin piirtein tästä linkistä:
http://www.birdlife.fi/suojelu/paikat/iba/ibakartat/079.jpg
Keväällä 2015 kartoitettava alue tulee olemaan kokonaisuudessaan noin 100 neliökilometriä. Nou hätä, alue jaetaan osallistujien kesken yhdessä aamussa kartoitettavissa oleviin, noin neliökilometrin kokoisiin kuvioihin. Ilmoittautujien odotetaan kartoittavan osa-alueensa kevään aikana kolme kertaa (lisäkäynnit sallittuja):
1) välittömästi lumien sulamisen jälkeen, kuitenkin aikaisintaan 25. maaliskuuta ja viimeistään 19.4
2) vapun aikoihin (+/- 1 viikko)
3) touko/kesäkuun 26.5 alkaen, viimeistään 7.6. Viimeisen käynnin yhteyteen suositellaan kehrääjäkuuntelua klo 02 alkaen, josta laskenta muuttuu vaivihkaa aamulintujen kartoitukseen.
Kokemus on näyttänyt, että arvokkain käynti on heti ensimmäinen käynti, jolloin yleensä suurin osa arvolajistosta löydetään. Yleisimpiä varpuslintuja ei kartoiteta (saat kartoituslajeista listan etukäteen).
Minulta saa helmikuun aikana tarkemmat laskentaohjeet, valmiit karttatulosteet muistiinpanoja varten ja yhteenvetolomakkeen (jonka lisäksi havainnot viedään tarkasti Tiiraan).
Tringalla on varattu matkakulubudjettia: laskijan halutessa kilometrikorvaukset (50 % verottajan maksimikorvauksista) tai julkisen liikenteen lippuhinnat korvataan matkalaskua vastaan. Jos otat kontollesi useamman osa-alueen, on mahdollista neuvotella (osa)päivärahoista.
Rohkeasti mukaan myös ensikertalaiset, alue on Uudenmaan edustavin metsojen, kaakkureiden, pohjantikkojen ja monen muun upean linnun pesimäalue.
Ilmoittaudu mieluiten sähköpostitse osoitteeseen margus,ellermaa ät gmail.com ja jätä siinä yhteydessä yhteystietosi, mm. postiosoite karttojen postitusta varten. Voit esittää aluetoiveita – kirsikoita on jonkin verran kakun päältä jo poimittu, muttei kaikkia

.DSCN9599

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin