Lintusäätiedote 7.–11.10.2014

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Sunnuntain hanhimuutto yllätti minut, mutta vielä niitäkin on tulematta. Korkeapaine liikkuu kaakkoon ja antaa tilaa lauhalle sekä sateiselle etelävirtaukselle.
Ti: Kohtalaista-navakkaa idän ja kaakon välistä tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa, joskin Hangossa on pieni sateen mahdollisuus iltapäivällä. Aamulla voisi vielä mennä vesilintuja ja hanhia, mutta muutoin muutto alkaa jumittua. Sää on kuitenkin hyvä kaakosta tuleville harhailijoille.
Ke: Enimmäkseen navakkaa, merellä jopa kovaa kaakkoistuulta, joka iltapäivällä kääntyy etelään; pilvistä. Sadealue leviää lännestä aamun ja aamupäivän aikana koko alueelle; sade loppuu illalla lännestä alkaen. Muutto muutoin pysähdyksissä, mutta tuuli voi tuoda merelle pikkulokkimuuttoa ja viimeisiä kahlaajia putoaa esim. Hangon rannoille.
To: Aamulla ehkä vaihtelevaa pilvisyyttä, mutta myös alapilven ja tihkun mahdollisuus sekä kohtalaista lounaanpuoleista tuulta. Iltapäivällä tuuli kääntyy idän puolelle ja alkaa voimistua, pilvistyvää ja illalla mahdollisesti sadetta etelästä. Jos aamulla ei ole tiheää alapilveä, muuttosää on aika hyvä aamumuuttajille. Vienanmerellä alkaa pohjoisenpuoleinen kylmänpurkaus, joka laittaa arktikaa liikkeelle, mutta lähestyvä sadealue ja itätuuli Etelä-Suomessa voi sen osaksi pudottaa järville ja toisaalta painaa hyvin läntisille reiteille.
Pe-la, arvio: Lauha ja kostea etelänpuoleinen virtaus jatkuu ja leviää Vienanmerellekin, pysäyttäen arktikan lähdön.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin