Lintusäätiedote 25.–30.9.2014: Muuttosää heikkenee

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Lyhytaikainen pohjoinen muuttovirtaus vaihtuu nyt lauhoihin ja voimakkaisiin lounaanpuoleisiin tuuliin; muuttosää heikkenee keskimäärin selvästi; merivesi kohoaa. Torstain ennusteissa on paikallista epävarmuutta, koska pienehköjen sade- ja tuulialueiden tarkka ajoitus ja sijainti ovat vaikeita ennustettavia.
To: Aamulla rannikolla ehkä hetken heikkotuulista, mutta pian navakkaa lounaistuulta merellä, pilvistä ja etenkin alueen länsiosissa yleisesti sadetta. Iltapäivällä tuuli heikkenee vain vähän ja sateet vähenevät varsinkin idässä.
Pe: Aamulla heikkoa-kohtalaista suunnaltaan vaihtelevaa tuulta ja poutaa; iltapäivällä vähitellen merellä navakaksi voimistuvaa lounaistuulta; vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa; yöllä sadetta.
La: Merellä enimmäkseen navakkaa lännenpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa.
Su-ti, arvio: lännenpuoleiset tuulet heikkenevät, sää on poutaista ja vähitellen paikalliselle muutolle yhä parempaa, koska korkeapaineen selänne saapuu lounaasta Suomeen. Arktisen muuton purkauksia Suomeen ei kuitenkaan kehity.

150 150 Risto Nevanlinna
Kirjoita jotakin