Lintusäätiedote 8.–12.9.: västäräkit, rautiaiset ja petolinnut liikkuvat

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Uudellemaalle:
Kesäinen korkeapainesää jatkuu. Vaikka tiistaina ja keskiviikkona on tilapäisesti sateista, suursäätila ei muutu, vaan korkeapaine näyttäisi vallitsevan taas sen jälkeen. Muuttokasaumia ei juuri synny, vaan muutto jatkuu kohtalaisena joka päivä; aamuisin västäräkkejä, rautiaisia ja väheten metsäkirvisiä, päivällä haukkoja. Säätila myös suosii kohtalaisesti itäisten ja kaakkoisten harhailijoiden saapumista, etenkin yömuuttajia ja petolintuja.
Ma: Heikkoa kaakonpuoleista tuulta, joka merellä iltapäivällä on kohtalaista. Aamulla etenkin mantereella monin paikoin muuttoa ja muuton seurantaa haittaavaa sumua tai sumupilveä (yöllä pudotussää), joka päivällä hajoaa kumpupilviksi. Itäisille ja kaakkoisille yömuuton harhailijoille sekä petolinnuille päivällä hyvää muuttosäätä.
Ti: Enimmäkseen kohtalaista kaakonpuoleista tuulta, lännestä pilvistyvää ja iltapäivällä Hangon suunnalta alkaen kuuroittaista sadetta, joka illaksi leviä pääkaupunkiseudulle. Aamumuuttajat kasautuvat rannikon johtolinjoille, ja ti-ke yönä on hyvää pudotussäätä hyönteissyöjille.
Ke: Todennäköisesti heikkoa idänpuoleista tuulta, verraten pilvistä ja paikoin sadekuuroja sekä aamulla mahdollisesti sumua. Iltaa kohti pilvisyys vähenee ja sää poutaantuu. Mahdollisuus hyvään sorsamuuttoon merellä.
To-pe, arvio: Heikkotuulista korkeapaineen selännettä. Keskimäärin hyvää muuttosäätä ja idän harhailijasäätä, mutta aamun sumut ja sumupilvet yleistyvät taas.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin