Lintusäätiedote Tringan alueelle 21.–23.3.2014

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Lyhyt talvijakso päättyy ja muuttosää paranee oleellisesti Suomessa sekä meidän etelä- ja kaakkoispuolella leudon lounaisvirtauksen myötä. Esimerkiksi Puolassa maksimilämpötila on pe-la n. 20 astetta
Pe: Navakkaa, merellä jopa kovaa lounaanpuoleista tuulta, aamulla pilvistä ja päivällä lyhytaikaisesti sadetta, minkä jälkeen sää osaksi selkenee ja tuuli hiukan heikkenee iltaa kohti. Aamulla loskaista, mutta päivällä lumi alkaa sulamaan vauhdilla. Liian tuulista hyvälle muutolle.
La: Kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, melko selkeää ja hyvä näkyvyys mutta pieni sumun tai sumupilven mahdollisuus varsinkin aamulla. Erinomainen muuttosää alkukevään lajeille sekä päivällä että yöllä. Uusia lajeja saapuu.
Su: Heikkoa-kohtalaista etelän ja lounaan välistä tuulta, pilvistä tai pilvistyvää ja aamun hyvän muuttosään jälkeen päivällä melko suuri vesisateen mahdollisuus.
Alkuviikko: Västäräkit lähestyvät Suomea joukolla lämpimän virtauksen mukana Ukrainassa ja Venäjällä. Täällä voi kuitenkin olla sateista.
 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin