Lintusäätiedote Tringan alueelle 14.–19.3.2014

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Kevätmuuton eteneminen keskeytyy viikonloppuna ja talviset säät alkavat.
Tänään on enimmäkseen liian voimakas länsituuli muuttolinnuille, vaikka retkisää on kaunis eikä ole kylmä.
La: Yöstä alkaen lumi- ja räntäsadetta, joka lakkaa päivällä. Iltapäivällä voimistuu navakka pohjoisen-luoteenpuoleinen kylmän ilman purkaus. Pahimmillaan lunta voi jäädä maahan n. 10 cm, mikä tietäisi mm. töyhtöhyyppien paluumuuttoa. Parhaassa tapauksessa sade on enimmäkseen räntää, joka osaksi sulaa maassa iltapäivällä. Retki- ja kevätmuuttosää ovat kehnoja.
Su: Enimmäkseen pilvistä ja ajoittain lumikuuroja sekä navakkaa luoteenpuoleista tuulta, joka heikkenee yöllä. Lämpötila lähellä nollaa, mutta yöllä selkeää ja kiristyvää pakkasta. Lähinnä paluumuutto mahdollinen, ei kevätmuuttoa.
Ma: Ennusteet vielä epävarmoja, koska kaukaa Atlantilta saapuvan seuraavan matalapaineen reittiä ei voi tarkasti vielä laskea. Jos matalapaine tulee voimakkaana suoraan ylitsemme, seuraa toinen lauantain kaltainen lumipyry. Jos matala menee kylliksi eteläpuoleltamme ja heikkona, on reilusti pakkasta ja heikkotuulista.
Ti–ke, arvio: kylmä talvinen sää jatkuu.
 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin