Lintusäätiedote Tringan alueelle 10.9.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Pitkään Suomen yllä ollut korkeapaine siirtyy hiukan idemmäs, mikä merkitsee erinomaisia säitä idän harhailijoille saapua tänne. Samalla viriää ajoittaista pientä vastatuulta, joka pudottaa yömuuttajia. Pilvisyyden lisääntyminen merkitsee sumutodennäköisyyden pienenemistä, mutta edelleen sumua voi olla ajoittain sekä maalla (lähinnä aamusin) että myös merellä. Huomisesta alkaen lämpötila on myös hiukan  alempi kuin viime päivinä, mutta lämmin säätyyppi jatkuu edelleen eikä varsinaista kylmänpurkausta ole näköpiirissä. Esimerkiksi laulurastaiden, punarintojen ja tiltalttien yömuutto vilkastuu.

Ti: Kohtalaista, merellä yleisesti navakkaa idänpuoleista tuulta. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja yksittäiset paikalliset sadekuurot mahdollisia etenkin Hangon suunnalla. Ma-ti yönä jakson paras pudotussää.

Ke: Kuten ti, mutta tuuli on kaakon puolelta ja merelläkin vain kohtalaista. Kuurojen mahdollisuus hiukan isompi kuin ti.

To: Kuten ke, mutta tuuli on suunnaltaan vaihtelevaa ja heikkoa.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin