Lintusäätiedote Tringan alueelle 5.9.

Jarmo Koistisen laatimat lintusäätiedotteet alkavat jälleen näin syysmuuttokaudella.

Uusin tiedote:

Lämmin korkeapaine jököttää Pohjois-Euroopan yllä. Samanlainen hieno retki- ja ulkoilusää jatkuu ainakin maanantaihin asti: heikkotuulista, selkeää-puolipilvistä ja päivällä lämmintä. Ainoa riskitekijä ovat aamusumut, etenkin laajoilla pelloilla, lahdilla ja järvillä.

Havaitsijoiden kannalta tilanne on tylsempi, kun ei ole huonon sään jaksoja, jotka loppuessaan synnyttäisivät kovia rynnistyksiä, vaan kohtalainen tasapaksu muutto vallitsee. Joka yö lähtee suuri määrä yömuuttavia hyönteissyöjiä korkeuksissa (ei pudotussäätä, jos ei ole sumua aamuyöllä), joka aamu hajallaan menee mm. metsäkirvisiä, västäräkkejä ja rautiaisia ja joka päivä on hyvää haukkamuuttosäätä. Erityistä on ehkä vain se, että tilanne suosii jossain määrin, mutta ei merkittävästi, harhailijoiden tuloa idän ja etelän välisestä sektorista (esim. isokirvisiä ja arosuohaukkoja).

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin