Ekopinnaskaban viimeinen kolmannes käynnissä

Eilen alkoi syksy ja Tringan ekopinnaskaban viimeinen kolmannes käynnistyi.

Kilpailussa on syyskuun alkuun mennessä havaittu yhteensä 270 lajia. Jo 14 osallistujaa on ylittänyt 200 lajin rajan. Alueellisten yhdistysten (epävirallinen) ekovuodenpinnaennätys meni uusiksi elokuussa. Se on nyt Jukka A. Lahtisen nimissä ja tällä hetkellä 245 lajia.

Näkyvin syysmuutto on vähitellen pääsemässä vauhtiin. Aamun tunteina kannattaa suunnata ekopinnaretkelle jollekin hyvälle muutontarkkailupaikalle seuraamaan pikkulintumuuttoa. Iltapäivällä voi katsella päiväpetolintujen menoa. Nyt alkaa olla myös hyvät ajat paikata keväällä Tringan alueen vauhdilla ohittaneita ja mahdollisesti havaitsematta jääneitä läpimuuttajia. Kokonaan uusiakin ekopinnalajeja on vielä luvassa, kunhan itäiset harvinaisuudet syyskuun puolivälin tienoilla saapuvat alueellemme…

Tilanteen kehittymistä voi seurata ekopinnakisan sivujen kautta: http://www.tringa.fi/web/toiminta/ekopinnaskaba.html

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin