Lintusäätiedote Tringan alueelle 8.5.-10.5.

 
Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Ke-to yö on vielä erittäin hyvää muuttosäätä hyönteissyöjille kuten siepoille, kertuille, kerttusille ja satakielille. Sen jälkeen kuuma virtausputki pääsee tänne vain juuri ja juuri, mikä merkitsee sateista säätä huomisen jälkeen. Kuitenkin to ja pe yöt ovat oivaa säätä mm. harvinaisille hyönteissyöjille ja kahlaajille. Keskiviikkona päivällä liikuskelevat kattohaikarat, pikkukiljukotkat ja haarahaukat.

ke: Tyyntä-heikkoa tuulta, verraten selkeää – puolipilvistä. Yö loistava etelän harvinaisuuksille ja voimakkaalle hyönteissyöjämuutolle mutta päivä huonohko arktiselle muutolle.

to: Heikkoa-kohtalaista itätuulta, joka iltapäivällä kääntyy etelän puolelle. Kuuman ilmamassan rajassa pilvistä ja yleisesti sadetta, jonka ajoitus kannattaa tarkistaa keskiviikkona (todennäköisimmin sataa aamulla ja iltapäivällä). Yöllä kaakkoisten harvinaisuuksien hieno pudotussää ja illalla, jos ei ole sumua ja matalaa pilveä, mahdollisuus mustalintumuutolle.

pe: Vaikea ennustaa vielä mutta todennäköisimmin heikkoa lounaanpuoleista tuulta, enimmäkseen pilvistä ja ajoittain kuuroittaista sadetta. Sumun ja matalan sumupilven riski, muuten hyvä pudotussää sekä mustalintujen ja punakuirien muutolle mahdollisuus.

jatkoarvio: lounaasta virtaa vähän viileämpää ilmaa ja sää on epävakaisen sateista.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin