Tornien taiston voitto Haliakselle: 115 lajia

Tornien taisto kisattiin jo 20. kerran viime lauantaina. Tänä vuonna tehtiin tringalaisittain historiaa: voitto meni Hangon lintuasemalle, jossa aseman väki havaitsi taiston tiimellyksessä peräti 115 lajia. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Tornien taiston voittoa on juhlittu Tringan alueella.
Vaisuhkosta muuttopäivästä huolimatta Haliaksella havaittiin mm. 2356 muuttavaa meriharakkaa (+ 967 isoa kahlaajaa), kattohaikara, keltahemppo ja mustapyrstökuiri. Lauantaina meni rikki myös Haliaksen päivälajiennätys, joka on nyt 122 lajia (ennen 118 lajia).
Myös Helsingissä osattiin: Vanhankaupunginlahden Purolahden tornissa kisannut joukkue ylsi kunnioitettavaan 110 lajiin. Sadan lajin raja rikottiin Tringan alueella lisäksi Purolahdella, Lauttasaaren Myllykalliolla sekä Inkoon Kopparnäsissä.
Tänä vuonna Tornien taistoon osallistui ennätykselliset 335 joukkuetta.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin