Luonnonsuojelualueiden liikkumismääräyksiä on noudatettava

Suomen pesimälinnuston uusiin tulokkaisiin kuuluva pussitiainen rakentaa parhaillaan pesää vilkkaan ulkoilureitin läheisyydessä Viikin-Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueella. Valitettavasti pussitiaisen pesintäyritys on houkutellut luvattomia kulkijoita luonnonsuojelualueelle.
Tringa muistuttaa jäseniään sekä muita luonnossa liikkujia, että Viikin-Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueella liikkuminen muualla kuin merkityillä poluilla ja reiteillä on ehdottomasti kielletty pesimärauhan takaamiseksi.
"Toivoisin luontokuvaajilta yhteisvastuullisuutta ja muistutan, että kuka tahansa voi huomauttaa luonnonsuojelualueen liikkumismääräysten rikkomisesta. Lintuharrastajien ja kuvaajien on aivan erityisen tärkeää noudattaa näitä ohjeita, jotta samaa voi odottaa muilta ulkoilijoilta kuten koiranulkoiluttajilta", toteaa Viikin luontovalvoja Eero Haapanen.
Haapanen huomauttaa, että myös Viikin pelloilla liikkuminen on sulan veden aikana kielletty. Viikin luontovalvojan tavoittaa puhelinnumerosta 050 364 9001. Luontovalvojan työkuvaan kuuluu järjestyksenvalvontaa, opastusta ja luontoseurantaa Vanhankaupungilahden alueella. Työjakso on kuluvana vuonna 8.4.-30.9.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin