Lintusäätiedote ennustaa kahta otollista virtauspulssia

 
Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote 5-9.5:

Hyviä uutisia, sillä ensi viikolla tulee kaksi otollista virtauspulssia; ma-ti lounaasta ja sen jälkeen vielä parempi etelästä-kaakosta. Niiden ansiosta mm. siepot, kertut, kerttuset, pääskyt ja etelän harvinaisuudet rynnistävät voimalla meille. Jatkuva hyvä sää ensi viikolla tasaa lintumuuttoa monille päiville estäen ”säätulpat”, joita seuraisi voimakas muuttorynnistys.

la-su yö: Voimakas muutto suotuisassa etelätuulessa.

su: Enimmäkseen kohtalaista, merellä navakkaa lounaistuulta, joka illaksi kääntyy vähitellen länteen ja heikkenee. Aamun kuluessa kapea sadealue liikkuu alueen yli lännestä itään, sen jälkeen pilvisyys repeilee ja illaksi selkenee. Arktinen muutto ajautuu rannikon ulkopuolelle ja Viroon aamun jälkeen. Yömuutto ei erityisen voimakasta.

ma: Aamulla tyyntä, sen jälkeen heikkoa-kohtalaista tuulta etelästä. Selkeää tai puolipilvistä, pieni sumuriski merellä. Erittäin hyvä virtaus arktisen muuton voimistumiselle (pikkukuoveja, mustalintuja ym.) ja yömuutolle.

ti: Heikkoa-kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, lisääntyvää pilvisyyttä mutta poutaa. Sumuriski merellä; muuten hyvä yömuutto- ja arktisen muuton sää.

ke-to arvio: Ns. kuuma harvinaisuusputki työntyy meille kaakosta.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin