Lintusäätiedote povaa arktista muuttoa viikonlopulle

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Suomen eteläpuolella on lähipäivinä korkeapaineen selänne, minkä ansiosta vallitsee melko lämmin lounaisvirtaus. Hyönteissyöjien yömuutto voimistuu selvästi ja arktinen muutto hiljalleen. Retkisää on poutaista ja melko kaunista. Selänteen takana kaakossa on kuuma etelävirtaus, joka lisää harvinaisuuksien mahdollisuuksia, vaikka virtaus ei tänne tulekaan.
Ke-to yö: Kovaa yömuuttoa: etenkin hyönteissyöjiä ja kahlaajia, myös mustalintuja enenevästi.
To: Kohtalaista, merellä navakkaa lounaistuulta, joka iltapäivällä vielä voimistuu vähän ja kääntyy länsilounaaseen. Enimmäkseen puolipilvistä ja iltapäivällä pieni kuuromahdollisuus lähinnä sisämaassa. Aamulla erittäin hyvä arktisen muuton tuuli ja sää; meriharakan päämuutto mahdollinen; päivällä muuttosää huonompi.
Pe: Enimmäkseen heikkoa lännen ja etelän välistä tuulta. Verraten selkeää. Arktinen muutto ei kovaa, koska Etelä-Itämerellä vastatuuli. Hyönteissyöjien ja kahlaajien yömuutto voimakasta.
La: Enimmäkseen heikkoa lännen ja etelän välistä tuulta, illalla merellä kohtalaista lounaistuulta. Verraten selkeää. Iltaa kohden erittäin hyvä mustalintujen, allien, pikkukuovien ja meriharakoiden muuttosää. Hyönteissyöjien, kahlaajien ja mahdollisesti myös mustalintujen yömuutto voimakasta.
Su-ma arvio: Lounaisvirtaus sekä hyvä arktinen ja yömuuttosää jatkuvat.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin