Lintusäätiedote Tringan alueelle 29.4.-1.5.

 
Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Viime torstaina numeeriset ilmakehämallit olivat melko huonoja: kuumaa putkea ei tule edes lähelle vaan päinvastoin, vapun tienoilla on viileää ja epävakaista. Silti tärkein asia, virtauksen suunta, pysyy kuitenkin muutolle hyvänä. Viime yön muutto vaimentui sumuun. Kuitenkin eilisen lämmin Baltian eteläosassa työnsi tänne asti joukon harvinaisia pudokkaita (mm. rusorintakerttu). 

su-ma yö: Heikon-kohtalaisen etelätuulen myötä yömuuttajia tulee runsaasti kovassa muutossa; mm. hyönteissyöjät ja kahlaajat lisääntyvät.

ma: Aamulla ajoittain selkeää, mutta päivällä enimmäkseen pilvistä ja illalla lounaasta sadetta, joka lakkaa aamuyöllä. Kohtalaista, merellä ajoittain navakkaa etelälounaistuulta, mikä on suosiollinen arktisen muuton alkutahdeille: meriharakka- ja mustalintumuuttoa voi olla, jos merellä ei ole sumua.

ti: Kohtalaista, merellä navakkaa lounaistuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja etenkin iltapäivällä sadetta tai sadekuuroja. Arktisen alkumuuton tuuli aamulla hyvä, mutta päivällä jo liiankin voimakas.

ke: Kohtalaista, merellä navakkaa lännenpuoleista tuulta, joka heikkenee illaksi ja kääntyy yöllä etelään. Aluksi vaihtelevaa pilvisyyttä ja iltaa kohti verraten selkeää. Muuttosää aika huono yöllä ja aamulla.

loppuviikon arvio: Hyvää muuttosäätä, korkeapaineen selänne lähellä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin