Tuorein lintusäätiedote: hyvää muuttosäätä viikonloppuna

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
 
Lintujen päivämuutto alkaa vähitellen jo hiljetä ja painopiste siirtyy öihin sekä myöhemmin arktiseen muuttoon. Muuttosää paranee viikonloppuna selvästi, ja ensi viikolla on mahdollisuuksia yölliselle lintuvyörylle harvinaisuuksien kera.
To-pe yö: Tuuli heikkenee ja kääntyy lounaaseen. Kovaa muuttoa, jossa tulee mm. rastaita ja vesilintuja sekä lisääntyvässä määrin hyönteissyöjiä, rantakanoja ja kahlaajia. Aamulla kahlaajien ja hyönteissyöjien pudotussää.
Pe: Enimmäkseen kohtalaista etelätuulta, pilvistä ja aamulla lännestä alkaen yleisesti sadetta. Iltapäivän ja illan kuluessa lännestä alkaen sää poutaantuu, pilvisyys repeilee ja tuuli kääntyy länsilounaaseen. Sää ei suosi muuttoa.
La: Yöllä melko hyvä muuttosää. Aamulla ja päivällä enimmäkseen heikkoa luoteenpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa mutta pieni kuuromahdollisuus iltapäivällä. Sangen hyvä retki- ja muuttosää.
Su: Heikkoa tuulta, iltapäivällä rannikolla merituulta, verraten selkeää sekä hieno muuttosää yöllä ja päivällä, joskin päivämuuttajat alkavat jo vähetä nopeasti.
Alkuviikko: Erittäin hyvä muuttosää. Eteläinen muuttovirtaus , ns. kuuma harvinaisuusputki lähestyy meitä suoraan Balkanilta. Sen myötä hyönteissyöjien yömuutto kiihtyy kovasti, hyvin aikaisia saapujia voi tulla samoin kuin kaukaisia harvinaisuuksia. Vielä on epävarmaa, pääseekö putki tänne asti vaiko vain Baltiaan.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin