Viikonlopun lintusäätiedote: Muutto edelleen vähäistä

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Voimakas arktinen koillisvirtaus hellittää ja lähipäivinä vastatuuli heikkenee ja tyyntyy. Tästä ei kuitenkaan ole juurikaan apua kevätmuuton alkamiselle, sillä kylmä ilmamassa, lumipeite ja vastatuuli ovat vallitsevia meidän eteläpuolella Britannian-Puolan tasalle asti. Suomessa jatkuu edelleen kylmä talvisää kovine yöpakkasineen pitkälle ensi viikkoon. Maaliskuusta tulee harvinaisen kylmä ja sen myötä kevätmuuton alkamisesta myöhäinen. Lumen ja merijään sulaminen siirtyy huhtikuun puolelle. Lohdutukseksi kylmän maaliskuun ominaispiirre on hieno ulkoilusää.

La-su: Enimmäkseen heikkoa, merellä kohtalaista tuulta lännen ja pohjoisen väliltä, selkeää tai puolipilvistä. Muuttoa tuskin lainkaan.

Alkuviikko: Tyyntä-heikkotuulista ja poutaa. Muutto edelleen vähäistä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin