Pääsiäisen lintusäätiedote ei kasvata turhia retkeilypaineita

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Kevään edistyminen tulee olemaan edelleen hyvin tahmeaa, sillä kylmä ilmamassa pysyy Pohjois-Euroopassa vielä ehkä jopa viikon verran. Yöpakkaset siis jatkuvat ja päivisin päästään nollan tienoille ja vähän yli. Aurinkoisille rinteille sentään muodostuu pieniä pälviä. Alkuviikosta lämmin putki yrittää meille kaakosta, mutta pääsee vain Valko-Venäjälle, josta sitten vetäytyy pois. Ensimmäisiä muuttajia toki tihkuu, mutta vähän.

pe: Vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa, enimmäkseen heikkoa etelänpuoleista tuulta. Muuttosää ok, mutta muuttomassat ovat kaukana Euroopassa. la: Puolipilvistä-pilvistä ja myöhään iltapäivällä pieni lumisateen mahdollisuus etelästä. Itätuuli enimmäkseen kohtalaista, merellä navakkaakin. su-ma: Heikkotuulista-tyyntä, vaihtelevaa pilvisyyttä, pieni heikkojen lumisateiden mahdollisuus. Muuttosää kuten pe.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin