Tringa tiedottaa: Talvehtivia lintuja ei saa häiritä

Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa r.y. muistuttaa lintuharrastajia, valokuvaajia ja kaikkia luonnossa liikkuvia siitä, että talvehtivia lintuja ei pidä häiritä lähestymällä niitä tarpeettomasti.
"Pitkäksi venähtänyt ja ankara talvi voi koitua linnuille kohtalokkaaksi, mikäli ne eivät voi rauhassa keskittyä ravinnonhankintaan", sanoo Tringan puheenjohtaja Seppo Vuolanto.
Viime viikkoina suurta yleisöä ovat kiinnostaneet Helsingissä talvehtivat lapinpöllöt. Näitä lintuja ovat käyneet katsomassa sadat ihmiset. Lintuja on toistuvasti lähestytty erityisesti kuvaamistarkoituksessa.
"Jatkuva häirintä vaikeuttaa linnun saalistamista tai tekee sen kokonaan mahdottomaksi, jolloin lintu ennen pitkää nälkiintyy ja pahimmassa tapauksessa kuolee", Vuolanto jatkaa.
Jos pöllö tai muu lintu päästää lähelle, se on todennäköisesti nälkiintynyt tai vahingoittunut, eikä se siksi jaksa paeta. Selvästi vahingoittunut lintu pitää toimittaa hoitoon. Helsingin eläinpelastuksen puhelinnumeroon (09) 310 30150 vastataan ympäri vuorokauden.
Tringa r.y. muistuttaa, että linnun hyvinvointi ja linnun oikeus saada olla rauhassa pitää ottaa huomioon kaikissa tilanteissa. Häirintää pitää välttää myös alkavalla lintujen muuttokaudella ja sen jälkeen alkavalla pesimäkaudella.
BirdLife Suomen julkaisemat ohjeet huomaavaiseen havainnointiin löytyvät täältä .
Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa r.y. toimii Uudenmaan alueella. Tringan toimintaan kuuluvat linnustonsuojelu ja -tutkimus sekä monipuolinen jäsentoiminta, kuten ohjattujen retkien järjestäminen ja neljästi vuodessa ilmestyvän Tringa-lehden julkaiseminen. Tringa r.y. on BirdLife Suomen suurin jäsenyhdistys. Tringalla on yli 2000 jäsentä.
 
Tiedotteen lajit: lapinpöllö, lappugla (Strix nebulosa)
Lisätietoja:
Seppo Vuolanto
puheenjohtaja
Tringa r.y.
0445120757
puheenjohtaja@tringa.fi
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin