Lintusäätiedote Tringan alueelle 17.-19.10.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Uusimmissa ennusteissa kuuma harvinaisuusputki jyrää Venäjällä mutta Suomessa se piipahtaa vain loppuviikolla, jää kovin lyhyeksi ja tulee liian etelästä, jotta kunnollista kaakon rarivirtaa kehittyisi. Jotain voi kuitenkin siirtyä meille kaukaakin etelästä lauantaiksi (vaikkapa vaaleakiitäjä).

ke: Heikkoa-kohtalaista idänpuoleista tuulta, joka iltapäivällä kääntyy pohjoisen kautta länteen. Pilvistä ja aamulla tai aamupäivällä etelästä jatkuvaa sadetta, joka on runsainta ja pitkäkestoisinta idässä ja lyhintä Hangossa (jossa hyvällä onnella voi jäädä satamatta). Sade lakkaa lännestä alkaen iltapäivän kuluessa ja sää selkenee. Aamulla ennen sadetta melko hyvä aamumuuttosää ja iltapäivällä lännessä haukkasää. Hyvä pudotussää ti-ke aamuyöllä.

to: Enimmäkseen kohtalaista, merellä jopa navakkaa lounaistuulta, pilvistä-puolipilvistä ja päivällä mahdollisesti sadetta. Aamumuuttosää rannikon johtolinjalla melko hyvä, ellei ole liian matalaa alapilveä.

pe: Vuodenaikaan nähden harvinaisen lämmintä ilmamassaa leviää etelästä meille. Todennäköisimmin kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, pilvistä ja suurehko sateen sekä sumun mahdollisuus aamulla-päivällä. Iltapäivällä-illalla on mahdollisuus olla lämpimän ilman sektorissa, jossa harvinaisuuksien tulolle ja pudotussäälle hyvä tilaisuus. Näin pitkä ennuste on kuitenkin vielä epätarkka ja toteutuminen hyvin pienestä kiinni.

jatko: Mahdollisesti ollaan n. 1 vrk lämpimässä putkessa, joka väistyy pois sunnuntaiksi.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin