Pikkutikat liikehtivät voimakkaasti

Pikkutikoilla on ollut hyvää menoa viime päivinä. Syksyn muuttosumma on 159, joista kuluneen viikon aikana muutti yli 130, ja suurin päiväsumma 33 havaittiin tänään sunnuntaina. Suurimmissa parvissa on ollut viisi lintua. 

Ajankohta vaellukselle on normaalia myöhäisempi, sillä yleensä vaellus huipentuu syys-lokakuun taitteessa. Aseman pikkutikkaenkka on vuodelta 1986, jolloin koko kauden summa oli 277 muuttavaa, ja ennätyspäivänä 4.10.1986 muutti peräti 51 pikkutikkaa.

Helmipöllövaellus on sen sijaan ollut hiipumaan päin. Syksyn pyyntisaldo on tällä hetkellä yli 70 lintua, joka on kolmanneksi eniten aseman historian aikana. Edelle nousevat vain vuodet 1979 ja 1989. Yksi tämän syksyn linnuista kantoi jalassaan ruotsalaista rengasta. Pöllöjen liikehdintä jatkunee pitkälle marraskuun puolelle. Tänään sunnuntaina löytyi myös syksyn ensimmäinen hiiripöllö Gåsörsuddenin metsiköstä. Petolinturintamalta maininnan ansaitsee lisäksi maakotkien muutonaloitus. Kolmen viime päivän yhteissumma on kahdeksan maakotkaa.

 

denmin_dsc_1025.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pikkutikat ovat nyt liikkeellä (c) Aleksi Lehikoinen.

 

t_surulu_dsc_web_5105.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiiripöllöt ovat saapuneet etelään (c) Aleksi Lehikoinen.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin