Lintusäätiedote Tringan alueelle 14.-16.10.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

 Mielenkiintoiset muuttosäät jatkuvat erityisesti idän harvinaisuuksille:

su: Aluksi heikkoa idänpuoleista tuulta, joka illaksi voimistuu merellä navakaksi, vaihtelevaa pilvisyyttä ja vähän heikkoa sadetta tai kuuroja. Hyvä muuttosää. Vienanmeren arktinen syöttövirtaus kohti Suomea on taas ihanteellinen aamusta alkaen, mutta päämuutto lienee jo ohi alleja ja lapasotkia lukuun ottamatta. Toki sieltä tulee pieniä määriä leveäpyrstökihuja, pikkukajavia ym. merilintujakin.

ma: Enimmäkseen kohtalaista idänpuoleista tuulta, joka illaksi taas voimistuu merellä. Pilvistä ja ajoittain sadetta. Vienanmeren arktinen lähetin sulkeutuu, mutta idän ja kaakon tulijoille kuten isoille kirvisille ja pienille uunilinnuille sää on hyvä. Erinomainen pudotussää sekä su-ma että ma-ti yönä.

ti: Välipäivä hyvässä muuttosäässä, sillä tuulinen ja sateinen matalapaine kulkee alueen yli koilliseen. Enimmäkseen navakkaa idänpuoleista tuulta, joka päivällä kääntyy etelän kautta lounaaseen. Yleisesti jatkuvaa sadetta, joka lakkaa iltapäivällä. Tarkempi sateiden ajoitus kannattaa tarkistaa tutkakuvista tiistaina.

loppuviikon näkymä: Mahdollisesti hyvä "lämmin putki" kaakkoisille harvinaisuuksille voimistuu vähitellen kohti viikonloppua.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin