Lintusäätiedote Tringan alueelle 11.-13.10.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Tundrahanhimuutto repesi tänään itärajalla klassisen säätilan mukaisesti. Kohta niitä voi mennä täälläkin melko paljon, vaikka painopiste on idässä. Kotimaan loput kurjet lähtivät muutolle tänään ja jatkavat huomenna. Sen sijaan valkoposkihanhien jättimassa (ehkä 400 000 lintua) on edelleen Kymenlaakson tienoilla odottamassa. Niiden lähdölle melko hyvää säätä on joka päivä.

to: Heikkoa pohjoisluoteista tuulta, pilvistä ja vähäisten kuurojen mahdollisuus. Ainoastaan hyvin matala ja yhtenäinen alapilvi voi ajoittain vaimentaa muuttoa tai estää sen näkymisen, muuten hyvä muuttosää arktisille ja kurjille, haukoille huonompi.

pe: Heikkoa luoteenpuoleista tuulta, pilvistä-puolipilvistä ja poutaa. Erinomainen muuttosää kaikille lähtijöille.

la: Heikkoa tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja todennäköisesti poutaa. Hyvä muutosää.

jatko: Vienanmeren arktinen lähetin heikkenee huomenna pariksi päiväksi (tai suuntautuu Laatokalle), mutta ensi viikon alussa hyvä säätilanne voi  uusiutua ja loputkin hanhet tulla allin päämassan kera. Samalla tilanne muuttuu oikein hyväksi myös suoraan idästä tuleville harvinaisuuksille.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin