Helmipöllövaellus kiihtyy!

Kirkas tyynehkö viimeyö sai helmipöllöt liikkeelle. Sunnuntai-maanantai välisenä yönä verkoista saatiin peräti 19 helmipöllöä. Näistä valtaosa tuli aamuyön puolella. Linnuista kymmenen oli toisen kalenterivuoden lintuja ja loput nuoria, tänä vuonna kuoriutuneita. Syksyn rengastussumma on jo nyt suurempi kuin aikaisempina 15 syksynä. Toistaiseksi voimakkain helmipöllövaellus asemalla koettiin vuonna 1989, jolloin rengastettiin 355 lintua (ks. aseman rengastustilastot).

Muita pöllöjä on ollut vielä niukalti liikkeellä. Viime yönä saatiin helmipöllöjen lisäksi vain yksi suopöllö. 

aegfun_2cy_20120929_web_dsc_4669.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toisen kalenterivuoden helmipöllön siipi. Lintu on vaihtanut kuusi sisintä kyynärsulkaa ja viisi ulointa käsisulkaa, jotka erottuvat nuoruuspuvun sulkia tummempina. (c) Aleksi Lehikoinen, 29.9.2012.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin