Lintusäätiedote Tringan alueelle 30.9.-2.10.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote

Muuttoa hidastava leuto etelänpuoleinen virtaus jatkuu. Merivesi pysyy korkealla. Arktikasäätä ei ole näköpiiriissä, mutta toisaalta Suomeen aiemmin saapuneet linnut, etenkin hanhet, liikuskelevat lyhyitä matkoja.

su: Sade loppuu juuri ja pilvisyys repeää iltapäiväksi, jolloin on hyvää retki- ja haukkasäätä.

ma: Aamulla heikkoa-kohtalaista WSW-tuulta, ja enimmäkseen puolipilvistä. ltapäivällä tuuli kääntyy lounaaseen ja vähän voimistuu; pilvistyy kokonaan. Aamulla melko hyvä rannikon muuttosää, päivällä huonompi. Yöllä sadetta ja hyvä pudotussää.

ti: Enimmäkseen kohtalaista etelätuulta, poutaa ja puolipilvistä. Päivällä mahdollisuus sateelle, varsinkin idässä, mutta sadealue voi mennä kokonaan ohikin eteläpuolelta. Kannattaa tarkistaa tutkakuvista. Jälleen kohtalaisen hyvä aamumuuttosää rannikon johtolinjalla.

loppuviikko: Etelänpuoleinen virtaus jatkuu.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin