Lintusäätiedote Tringan alueelle 19.-21.9.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote

Tänään aamu oli huonompi kuin sunnuntain ennusteissa näytti, loppupäivä on sateinen ja muuttosää huononlainen.

to: Aamulla mantereella heikkoa-kohtalaista, merellä kohtalaista-navakkaa lounaanpuoleista tuulta, joka vähän heikkenee iltapäivällä. Aamulla puolipilvistä-pilvistä; iltaa kohti pilvisyys vähenee. Mahdollisesti joitakin sadekuuroja. Rannikon johtolinjalla melko hyvä muuton laskentasää, sillä linnut menevät matalalla vastatuulessa.

pe: Aamulla mantereella heikkoa-kohtalaista, merellä navakkaa etelänpuoleista tuulta, joka päivällä kääntyy lounaaseen ja heikkenee illaksi. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja yleisemmin kuuroja kuin torstaina. Rannikon johtolinjalla edelleen melko hyvä aamumuuttosää, elleivät sade ja alapilvi ole vallitsevia.

Viikonlopun kuluessa virtaus kääntyy itään ja lopuksi pohjoiseen, mikä avaa massamuuttosään kurjille, sepelkyyhkyille, lopuille haukoille sekä myös itäisille vesilinnuille ja hanhille, joskin arktikalle kyseessä ovat vasta alkutahdit. Myös Pohjois-Venäjän pienille harvinaisuuksille syntyy pariksi yöksi myötätuuliputki Suomeen. Lounaasta lähestyvän matalapaineen sateen reitti on vielä epävarma, joten annan viikonlopun ennusteen perjantaina.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin