Lintusäätiedote Tringan alueelle 13.-16.9.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote

Pitkäaikainen lounaanpuoleinen virtaus näyttää lähiaikoina estävän mm. kurkien toisen ja sepelkyyhkyjen ensimmäisen muuttorynnäkön sekä viivyttää yömuuttajia. Toisaalta se voi kasata hyviä aamumuuttoja rannikolle niinä päivinä, kun tuuli ei ole liian voimakas kuten tänään, sekä pudottaa yömuuttajia saariin ja puistoihin.

Pe:  Enimmäkseen kohtalaista, merellä navakkaa etelänpuoleista tuulta, joka illaksi voimistuu jopa kovaksi. Aamun kuluessa lännestä pilvistyvää ja iltapäivällä lännestä alkaen sadetta. Aamulla kohtalainen, muuten huono muuttosää.

La: Enimmäkseen kohtalaista, merellä navakkaa S-SW tuulta, joka illaksi kääntyy länteen ja alkaa heiketä vähän. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja varsinkin idässä aamulla sadekuurojen mahdollisuus. Tuulen nopeuden mukaan hyvä tai kohtalainen aamumuuttosää.

Su: Heikko korkeapaineen selänne tulee lännestä. Heikkoa-kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, joka päivällä voimistuu merellä navakaksi. Mahdollisuus hyvään peippojen aamumuuttoon ja  haukkojen menoon päivällä. Riskinä aamulla sumu- tai sumupilvi.

Alkuviikon näkymä: Vastatuulivirtaus jatkuu lämpimänä sekä alkaa kääntyä etelän ja kaakon välille, mistä voi tulla enenevästi itäisiä harhailijoita.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin