Lintusäätiedote Tringan alueelle 9.-12.9.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote

Kurkia näyttää menevän nyt illalla, kuten niiden on tapana tulla syksyn ensimmäisessä päämuutossa: klo 19.05 ikkunasta arviolta 230 parvi. Tämän päivän kurjet jatkavat yön selkään, jos aikovat heti päästä Baltiaan (ja osaavat ennustaa säätä), sillä tällä viikolla ei muita muuttopäiviä näytä tulevan (paitsi ehkä vielä huomenna joku parvi etenee kevyeen vastatuuleen). Myös yömuutto patoutuu huomisen jälkeen.

Yöllä alueen ohittaa korkeapaineen selänne,  minkä jälkeen saadaan voimistuva eteläinen lämmin purkaus, joka voi tuoda harvinaisuuksia Baltiasta.

su-ma: Kovaa yömuuttoa.

ma: Aamupuolella maalla heikkoa ja merellä kohtalaista etelän ja lounaan välistä tuulta, joka voimistuu illaksi merellä navakaksi. Pilvistä tai puolipilvistä ja pieni heikon sateen mahdollisuus. Erittäin hyvä rannikon niemenkärkiin pikkulintujen aamumuuttoa kasaava sää.

ti: Aamupuolella maalla kohtalaista ja merellä navakkaa etelänpuoleista tuulta, joka iltapäivällä kääntyy lounaaseen ja heikkenee. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja enimmäkseen poutaa, mahdollisesti joitakin sadekuuroja. Kohtalainen tai huonohko aamumuutto niemissä tuulen voimakkuuden mukaan.

ke: Päivän kuluessa kylmän rintaman sade alkaa ja loppuu alueen yli lännestä itään. Siihen loppuu myös lämmin purkaus. Kohtalaista, merellä navakkaa etelätuulta, joka rintaman ylityksen jälkeen kääntyy lounaan ja lännen välille. Melko huono muuttosää.

loppuviikon arvio: Muuttoa jarruttavat voimakkaat lounaanpuoleiset tuulet vallitsevat.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin