Lintusäätiedote Tringan alueelle 22.-24.9.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle: 
 
Syvenevä matalapaine kulkee viikonlopun aikana Suomen kaakkoisreunaa hipoen koilliseen ja tekee lintusään ennustamisesta vaikean: pienikin muutos matalan nopeudessa ja reitissä voi muuttaa toteutuvaa säätä ja muuttoa paljon. Siksi kehotan seuraamaan sateita ja tuulia tosiajassa Helsinki Testbed -sivuilta.
pe-la yö: Loistava pudotussää yömuuttajille juuri etelärannikon kohdalla.
la: Heikkoa-kohtalaista kaakonpuoleista tuulta, joka illaksi kääntyy itään. Enimmäkseen pilvistä ja ajoittaisen sateen mahdollisuus etenkin aamulla lännessä ja koko alueella iltapäivällä. Sää kohtalainen aamumuuttajille ja merisorsille. Yöllä edelleen hyvää pudotussäätä.
su: Kohtalaista koillisen ja pohjoisen välistä tuulta, joka lännessä voimistuu navakaksi iltaa kohti. Enimmäkseen pilvistä ja yleisesti jatkuvaa sadetta, etenkin idässä. Kohtalainen poudan mahdollisuus Hangossa iltapäivällä. Myötätuuli on erinomainen mutta sade ja paksu pilvi haitallisia monelle muuttajalle. Ennustaminen ihan arvaamista: ei ehkä muuta juuri mitään tai sitten menee paljonkin esim. haapanoita ja jouhisorsia.
ma: Pohjoisvirtaus jatkuu, mutta heikkenee, sade lakkaa idässäkin, pilvisyys repeää. Hyvät mahdollisuudet kovalle kurki- ja sepelkyyhkymuutolle, haukoille, aikaiselle arktikalle sekä peipon päämassalle. Viimeksi mainittu tosin ei kasaannu rannikolle helposti laskettavaksi  virraksi vaan menee korkealla ja hajallaan meren yli.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin