Lintusäätiedote Tringan alueelle 6.-8.5.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

su: Aamulla kohtalaista lounaistuulta, iltapäivällä heikkoa suunnaltaan vaihtelevaa tuulta ja illalla voimistuvaa pohjoisenpuoleista tuulta. Verraten selkeää aamulla, päivällä etelästä vähitellen tihenevää pilvisyyttä ja iltapuolella ajoittain heikkoa sadetta. Yömuutolle ja arktikalle erinomainen la-su yö ja aamu, mutta edelleen on sumuriski, joka voi muuton pilata. Ilta huonohkoa muuttosäätä kuten yö, jolloin etenkin idässä sataa yleisesti ja runsaasti.

su-ma yö: Kuuma putki hipaisee Kaakkois-Suomea ja voi pudottaa yöllä mielenkiintoisia lajeja sinne, ei niinkään Uudellemaalle. Kuuma putki hellii edelleen kesälajien tuloa Baltiassa ja Venäjällä, vain 200-300 km täältä kaakkoon.

ma: Aamulla kohtalaista-navakkaa luoteenpuoleista tuulta, joka päivällä kääntyy länteen ja heikkenee. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja aamulla taas sumun tai sumupilven mahdollisuus. Aamulla huono, illalla melko hyvä sää arktikalle ja muulle yömuutolle.

ti: Etelästä tulee meille korkeapaine. Sää on poutaista ja heikkotuulista (iltapäivällä voi olla merituulta) ja enimmäkseen selkeää. Hyvää arktika- ja yömuuttosäätä.

jatkoarvio: Lämmin etelävirtaus vahvistaa selvästi yömuuttajien ja arktikan menoa sekä suosii harvinaisuuksien tuloa.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin