Lintusäätiedote Tringan alueelle 9.-11.5.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Huomisen aikana leviää etelälounaasta lämmin putki, joka tuo meille Baltiassa olevan yömuuttajapatoutuman. Myös kaakkoisia harvinaisuuksia voi tulla. Sää suosii joka päivä myös arktista muuttoa ja sen ajautumista Suomen rannikolle. Toisaalta arktika ei patoudu, ja siksi on hyvin vaikea ennustaa huippukohtia punakuireille ja mustalinnuille.

ke: Heikkoa-kohtalaista idän ja etelän välistä tuulta. Enimmäkseen puolipilvistä, yläpilveä, mutta aamulla sumuriski. Erittäin kovaa yömuuttoa.

to: Enimmäkseen kohtalaista etelätuulta, puolipilvistä-pilvistä ja pieni sateen mahdollisuus. Erittäin kovaa yömuuttoa ja aikaisten saapujien sekä harvinaisuuksien virtaa.

pe, epätarkka: Voimistuvaa, enimmäkseen navakkaa etelälounaista tuulta. Yöllä lounaasta sadetta, joka voi olla runsasta ja lakkaa päivällä. Erittäin hyvä pudotussää yöllä. Iltapäivällä pilvisyys voi rakoilla.

viikonlopun arvio: Voimakas matala kulkee Suomen yli koilliseen. Dramaattinen kylmeneminen torstaista sunnuntai-aamuun. Lauantaina erittäin tuulista ja kuurosateista, jopa raekuurot ja räntä mahdollisia.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin