Lintusäätiedote Tringan alueelle 30.4.-2.5.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Kuuma putki Suomen eteläpuolella on tänään Liettuan tasalla, mutta käväisi perjantaina Kaakkois-Virossa, jossa lämpötila kohosi 23 asteeseen. Etelän lämmin on tuonut Suomeen joitakin hyvin aikaisia muuttajia (pensassirkkalintu, kehrääjä, tervapääsky). Jatkossa putki ensin pysyy suunnilleen paikallaan ja vetäytyy myöhemmin vielä kauemmas etelään. Seuraavat 3 päivää ovat hyvää tai kohtalaista retkisäätä, mutta vaihtelevaa muuttosäätä.

ma: Heikkoa tuulta, aamulla idän ja koillisen väliltä, iltapäivällä lounaan puolelta. Aamulla selkeää, päivällä jonkin verran lisääntyvää yläpilvisyyttä. Viileä yö. Melko hyvä muuttosää yöllä ja huomenna.

ti: Pieni kylmänpurkaus luoteesta, joka tuulen kera tekee päivästä koleahkon. Selkeää mutta kohtalaista-navakkaa pohjoisen ja luoteen välistä tuulta, joka heikkenee illalla. Huono muuttosää, illalla kohtalainen ja  ti-ke aamuyöllä erittäin hyvä yömuuttosää.

ke: Kohtalaista, merellä mahdollisesti navakkaa lounaanpuoleista tuulta, joka illalla kääntyy lännen ja luoteen välille. Puolipilvistä-selkeää. Aamulla erittäin hyvä muuttosää arktisen muuton alkuannoksille (mm. pikkukuoveja, mustalintuja, ehkä allihaahkoja).

loppuviikko: Ainakin yhden päivän mutta mahdollisesti 2-3 päivääkin kestävä voimakas luoteinen-pohjoinen purkaus Itämeren alueella pysäyttää muuton.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin