Lintuisäätiedote Tringan alueelle 27.-29.4.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

 Oikein hyvä muuttoa edistävä sää jatkuu ainakin pari päivää. Etenkin etelän ja lounaan väliltä on paras pääsy tänne. Niinpä huomenna ja ylihuomenna voisi näkyä jo arktikan ensitahteja eli mm. runsaammin meriharakoita.

pe: Etupäässä kohtalaista etelälounaista tuulta. Ensi yönä lännestä sadetta, joka lakkaa aamun kuluessa lännestä käsin. Sen jälkeen vaihtelevaa pilvisyyttä, mutta iltapäivällä uudestaan saderiski. Erittäin hyvä muuttosää mutta rannikolla sumuriski. Iltayöllä erittäin kovaa yömuuttoa (rastaita, vesilintuja, kahlaajia, punarintoja, tilataltteja ja myös mm. kirjosieppojen, pensastaskujen, hernekerttujen, pajulintujen ja sirittäjien alkumuuttoa).

la: Lounaasta tuleva kuuma putki on lähimmillään, Virossa, mutta alkaa tämän jälkeen painua hiljalleen takaisin etelämmäs. Voi silti tuoda tännekin hyvin aikaisia yksilöitä. Kohtalaista lounaistuulta, aamupuolella vaihtelevaa pilvisyyttä, iltapäivällä pilvisempää. Iltapäivällä-illalla saderiski ja koko päivän sumuriski rannikolla. Kovaa yömuuttoa ja myös aamulla tulevat korkealla yli viimeiset suuret pikkulintujen aamuannokset.

su: Etupäässä kohtalaista lännenpuoleista tuulta, joka heikkenee illaksi. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja todennäköisimmin poutaa, etenkin illalla. Arktisen muuton tuuli huonohko Suomen rannikolla; melko kovaa yömuuttoa.

alkuviikko: Ilmakehämallit ovat olleet harvinaisen epävarmoja jatkosta (jopa la-su ennuste yllä on epävarma), mutta näyttäisi nyt siltä että tulee aurinkoista korkeapaineen selännettä ja loistavaa retkisäätä vapuksi. Muuttosää on vielä epäselvä, sillä vaihtoehtoina ovat jopa melko huono länsiluoteenpuoleinen virtaus tai kuuman rariputken nousu etelästä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin