Lintusäätiedote Tringan alueelle 24.-26.4.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Hyvä muuttosää säilyy, sillä etelänpuoleinen yleisvirtaus jatkuu. Myös itäisiä lajeja voi tulla. Aamumuuttajien "varasto" tyhjenee tällä viikolla, sillä pääosa linnuista saapuu viimeistään nyt (mm. peipot ja järrit) ja muuton painopiste siirtyy yöhön (mm. punakylki- ja laulurastaiden massat). Sadealueiden tarkka sijainti ja ajoitus kannattaa katsoa joka päivä esim. Helsinki testbed -sivuilta.

ti: Heikkoa-kohtalaista lounaan ja lännen välistä tuulta, enimmäkseen pilvistä ja idässä iltapäivällä kuuroja. Illalla selkenevää. Hyvä muuttosää muuten, mutta aamulla kohtalainen ja ti-ke yönä suurehko sumuriski. Jos itayöllä ei ole paksua sumua Virossa, yömuutto on kovaa.

ke: Heikkoa idänpuoleista tuulta, joka päivän kuluessa vähitellen voimistuu, etenkin lännessä merellä navakaksi. Aamulla sumuriski, muuten enimmäkseen selkeää. Iltapäivällä etelästä lisääntyvää pilvisyyttä ja illalla sadetta. Hyvä muuttosää aamulla, ilallla huono.

to: Sade lakkaa aamun kuluessa etelästä alkaen, mutta todennäköisesti vielä pilvistä ja sumun ja sumupilven  mahdollisuus. Heikkoa-kohtalaista etelänpuoleista tuulta, joka voimistuu merellä lännessä illaksi navakaksi. Todennäköisesti päivällä osaksi selkenevää. Aamun muuttosää epävarma, illan hyvä, paitsi että uusi sadealue uhkaa etelälounaasta. Jos sade alkaa vasta yöllä, yömuutto on kovaa.

Loppuviikolla kuuma putki suuntautuu etelästä Baltiaan ja Venäjälle, lähelle Suomea. Täälläkin hyvä mahdollisuus aikaisiin saapujiin ja harvinaisuuksiin. Vapun sää on vielä aivan epävarma.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin