Lintukevät etenee harppauksin

Sunnuntai oli kevään tähän mennessä paras lintupäivä. Muutonseurantapaikoilla Kirkkonummella, Helsingin Santahaminassa sekä Tringan molemmilla lintuasemilla Haliaksella ja Rönnskärillä havaittiin lajeja hyvin monipuolisesti. Muutolla oli mukavasti peippoja ja järripeippoja sekä mm. sorsia, kuikkalintuja, tiiroja, petolintuja ja rautiaisia.
Harvinaisuuksia nähtiin runsaasti: lyhytnokkahanhi havaittiin Vihdissä ja Haliaksella, haarahaukka Hangossa ja Raaseporissa, arosuohaukka Santahaminassa, pikkukajava Mäkiluodossa, mustapyrstökuiri Porkkalassa, saapumisennätystään sivunnut leveäpyrstökihu Porkkalassa sekä Rönnskärillä, sepelrastas Kirkkonummella ja Haliaksella. Vihdin Vanjärvellä havaittiin Suomen sadas isovesipääsky, ja samalta paikalta löytyi myöhemmin myös haapanan ja amerikanhaapanan risteymä.
Eilen havaittiin kevään ensimmäiset kirjosiepot Raaseporissa, leppälintu Haliaksella sekä yllä mainitut arosuohaukka, isovesipääsky, leveäpyrstökihu ja pikkukajava. Muita viime päivien ensisaapujia Tringan alueelle ovat nuolihaukka, suokukko, punakuiri, mustaviklo, käenpiika, räystäspääsky ja sepelrastas 21.4., pensastasku 19.4. sekä kuningaskalastaja ja haarapääsky 17.4.
21.4. koettiin myös varhainen riuttatiirojen rynnistys: niitä muutti Haliaksella 4 ja Rönnskärillä 2. Kurkimuuton kevätennätys laitettiin uuteen uskoon Hangossa, jossa laskettiin 19.4. kokonaiset 6570 pitkäkaulaa.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin