Lintusäätiedote Tringan alueelle 16.-18.4.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Tänään länsituuli toi pääkaupunkiseudulle mukavasti "itäkurkia". Kaakosta tuleva lämmin ei pääse Suomeen vaan sen reunassa oleva matalapaine  aiheuttaa täällä koleaa ja huonoa muuttosäätä. Tällä viikolla lämmin putki kuitenkin "pumppaa" Kazakstanin suunnasta lintuja kohti Luoteis-Venäjää,  paljon lähemmäs Suomea. Sieltä erilaisia ’aro’-alkuisia lajeja voisi tulla, mikäli lämmin putki ulottuisi myöhemmin tänne asti.

su-ma yö: Etenkin iltayöllä erittäin hyvä muuttosää. Varmaan puoli miljoonaa rastasta saapuu Suomeen.

ma: Aamulla ohutta yläpilveä ja vielä kohtalainen meren ylityssää. Päivällä tuuli voimistuu merellä navakaksi, pilvisyys tihenee ja illalla kaakosta vesi-  tai räntäsadetta ja päivästä alkaen huono muuttosää.

ti: Aamulla kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, joka päivällä kääntyy länsilounaaseen ja on merellä jopa navakkaa. Vesi- tai räntäsadetta, joka päivän kuluessa lakkaa lännestä alkaen. Aamulla pilvistä, iltapäivällä pilvisyys repeilee. Kolea päivä ja aamulla huono, illalla kohtalainen
muuttosää.

ke: Enimmäkseen kohtalaista, merellä jopa navakkaa, lounaanpuoleista tuulta. Aamulla ja päivällä pilvistä tai puolipilvistä ja suurehko vesi- tai räntäkuurojen  mahdollisuus. Muuten hyvä muuttosää paitsi, jos kuuropilviä tai matalia alapilviä on paljon. Erittäin kovaa yömuuttoa illalla.

loppuviikko, arvio: Torstaina voisi olla kaunis etelä- tai kaakkoistuulipäivä ja, jos kurkia on vielä jäljellä, niin tässä ne tulevat. Tämän jälkeen idän lämmin putki yrittää meille uudestaan.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin