Lintusäätiedote Tringan alueelle 13.-15.4.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Viime yönä ja etenkin tänään aamulla ja aamupäivällä oli tämän kevään toistaiseksi kovin muutto Suomenlahden yli säätutkassa; ehkä 100 000 lintua tuli yli. Huomenna saapuu etelästä matalapaine, joka heikentää oleellisesti kahden seuraavan päivän retki- ja muuttosäätä; sunnuntaina sää paranee selvästi.

pe: Heikkoa-kohtalaista idänpuoleista tuulta. Pilvistä ja etenkin lännessä ajoittaista sadetta joka iltaa kohti runsastuu ja yleistyy koko alueella. Mahdollisesti sumua tai matalaa sumupilveä. Kohtalainen tai huono muuttosää.

la: Tuulen ennustaminen on vaikeaa, koska matalan keskus kulkee yli: todennäköisesti aamupuolella kohtalaista etelän puolelta ja iltapäivällä navakkaa lännen puolelta. Yleisesti sadetta, joka muuttuu ajoittaiseksi ja lakkaa vasta illan suussa. Etenkin aamupuolella sumun ja matalan sumupilven mahdollisuus. Huonohko muuttosää.

su: Aamulla nopeasti heikkenevää kohtalaista lännenpuoleista tuulta. Loppupäivä muuten heikkotuulinen, mutta mahdollisuus reippaaseen merituuleen rannikolla iltapäivällä. Puolipilvistä tai selkeää sekä hyvä retki- ja muuttosää.

alkuviikon arvio: Kevään ensimmäinen lämmin putki yrittää idästä, mutta pääsy tänne asti on epävarmaa.

terv.
Jarmo K

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin