Lintusäätiedote Tringan alueelle 19.-21.4.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Venäjän lämpimän ja lännen kylmän rajassa liikkuu matalapaine lähipäivinä Mustaltamereltä Suomeen. Lämmin putki ei tule tänne kunnolla, vaan vain hipaisee Suomea. 

ke-to yö: Etenkin iltayöllä erittäin hyvä muuttosää. Rastaita, punarintoja, kahlaajia ja vesilintuja saapuu paljon.

to: Ei niin hyvä muuttopäivä kuin aikaisemmin näytti: Aamulla heikkoa idänpuoleista tuulta, joka hiljalleen voimistuu ollen illalla merellä navakkaa. Vaihtelevaa pilvisyyttä, poutaa. Muuten hyvä muuttosää aamulla mutta sumuriski. Iltapäivällä ja yöllä pilvisyys tihenee ja muuttosää huononee etelästä tulijoille mutta on vielä hyvä harvoille idästä tulijoille.

pe: Lämmin putki ulottuu tänne 1 km:n korkeudessa, mutta lintuja se ei juuri tuo edes idästä: Merellä navakkaa-kovaa idänpuoleista tuulta. Paksua pilvisyyttä ja to yöstä alkaen koko päivän yleisesti vesisadetta, joka voi ajoittain olla rankkaakin. Huono muuttosää.

la: Heikkoa-kohtalaista etelänpuoleista tuulta, enimmäkseen pilvistä ja ajoittain vesi- tai tihkusadetta, suuri matalan pilven tai sumun mahdollisuus. Huono tai kohtalainen muuttosää.

su-alkuviikko, arvio: Matalan mentyä ohi sunnuntaista alkaen vallitsee etelänpuoleinen virtaustyyppi ja ilmamassa on selvästi viimeaikaista lämpimämpää. Kevät etenee ja hyönteissyöjien tulo alkaa kiihtyä, kun 2-3 yön tulppa aukeaa.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin