Lintusäätiedote Tringan alueelle 26.-28.3.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Länsi-Euroopan vahva korkeapaine pitää tuulet meillä viikon loppupuolelle asti lännen ja pohjoisen välillä, joten etelälounaista muuton tosissaan avaavaa virtausta ei vain näy. Toisaalta linnut eivät hyvässäkään säässä repeäisi massamuutoiksi, koska hillitsevää lunta on paljon muualla kuin lounaisimmassa Suomessa, jonne on kasaantunut mm. suuria hanhimääriä odottamaan Pohjanmaan tulvia. Kuitenkin muuttosää on monena päivänä ihan kohtuullinen.
Ma: Kylmä yö. Heikkoa-kohtalaista luoteenpuoleista tuulta joka illaksi vähitellen kääntyy länsilounaaseen. Aamupuolella selkeää-puolipilvistä, iltapäivällä lännestä pilvistyvää ja illalla vesisadetta lännestä. Melko hyvä muuttosää, etenkin päivällä.
Ti: Aamulla kohtalaista, merellä navakkaa, luoteen ja pohjoisen välistä tuulta, joka illaksi heikkenee. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja pieni sadekuurojen mahdollisuus. Aamumuuttajille melko huono sää, joka myöhemmille menijöille paranee.
Ke: Kohtalaista lännenpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja sateen mahdollisuus suurehko iltapuolella. Melko hyvä muuttosää.
Loppuviikon arvio: Korkeapaine siirtyy länteen Euroopasta, jolloin pohjoisesta avautuu kylmänpurkaus Suomeen. Viikonloppuna saattaa olla takatalvista, muuton lamauttavaa säätä.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin